Vitajte

Zrušiť, nezrušiť?

03.06.2011 09:01

A je to tu zase. Politici sa možno nakoniec aj v niečom zhodnú. Do parlamentu bol predložený návrh, zrušenie priestupkovej imunity. Je to zaujímavé, ale myslím, že takéto niečo by mohlo priesť. Včera kamery zachytili ako Robert Fico vošiel so svojim služobným autom do zákazu vjazdu. Dostal papuču. Ako správny občan Slovenskej republiky dostal blokovú pokutu. Zaplatil ju bez problémov, jeho pokuta mala hodnotu 15 eur. Zaujímavé, že nevytiahol na policajtov, že má poslaneckú imunitu.

Samozrejme, Smeráci chcú, aby to bolo iba v medziach ústavného zákona. Potom chcú, aby sa zrušili všetky výnimky pre ministrov. Kto vie, či by toto hovoril keby on je pri vláde. Ale koniec koncov, toto je podľa mňa rozumný krok. Konečne poslanci nebudú mať výhody, protekcie. Dstanú pokutu rovnako, ako normálny vodiči. Zaujímavé na tom všetko je, že toto sa riešili už dávno predtým. SaS tvrdí, že oni to mali vo svojom volebnom programe. No len to musel prísť na politickú scénu p.Matovič. Tento chlapík prišiel a okamžite sa začali diať veci.

Otázka je, ako to dopadne. SDKÚ sa vyjadrila, že tento návrh jednoznačne podporia, čím by ho posunuli do druhého čítania. No bude to dosť zaujímavé.

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.