Vitajte

Toto nie je ani možné

06.11.2006 23:10

Parlament má teraz na programe veľmi dôležité body na svojich rokovaniach. Jedná sa celkovo o tri veci, ktoré by zaujímali i bežného človeka.

  1. Zrušenie tzv. Mečiarových amnestíí
  2. Zrušenie priestupkovej imunity
  3. novela, ktorú navrhol Smer - SD

No tak toto sme teda posunuli veru ďalej. Čo sa týka tých tzv. Mečiarových amnestíí, to sa prakticky stretávame s týmto stále. Zrušenie priestupkovej imunity u poslancov, tak to už je iná káva. konečne by sa aj oni mohli chovať ako väčšina normálnych vodičov. Už boli zverejnené fotografie, keď dvaja poslanci parkovali buď v zákaze zastavenia, alebo na mietse určených pre vozičkárov. Pre normálneho vodiča by to bolo drahé. Minimálne tak 60 eur.

Tretí bod znamená, uznanie práva menšín len na zákade individuálneho zákona. Pri všetkých bodoch boli zaujímavé hlasy. Hlasovali aj poslanci opozície ako aj koalície. Novelu, ktorú predložil Smer - SD, tak za ňu hlasovali aj opozičný poslanci KDH, čím ju automaticky posunulu do druhého čítania. Za zrušenie tzv. Mečiarových amnestíí hlasovali poslanci SNS, ako  aj ich predseda Ján Slota, ale aj bývalý minister financíí Ján Počiatek (SMER - SD). No a za zrušenie priestupkovej imunity hlasovali aj bývaly členovia SNS Anna Belousovová, Rudolf Púčik. 

Uvidíme, ako toto rokovanie nakoniec dopadne.

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.