Vitajte

Tak trochu sa nudil

27.05.2011 17:31

 

Aj takto by sa dal nazvať príbeh asi najmladšieho miliárdara na svete. O kom je reč? No predsa o mladom géniovi, ktorý študoval na prestížnej univerzite Harvard. No reč je o zakladateľovi najúspešnejšej sociálnej sieti v súčasnosti. Mark Zuckerberg. No presne tak, tento chlapík naprogramoval celý Facebook a dodnes ho spravuje. On ho navrhol vo svojej izbe na internáte. jednoducho si sadol a spravil ho za dva týždne.

Viac ako štúdium sa venoval svojim projektom, keďže študoval počítačovú vedu. Už toto ho predurčovalo k tomy, aby vymyslel niečo nové. Počas štúdia na Harvarde si najviac zavaril stránkou facemash, kde porovnával fotky študentiek. Za chcvíľu mal vyše 22 000 vstupov, čo bolo úplne fenomenálne. Potom nasledoval kolaps siete a okamžité obvinenie tohto génia. On ako sám povedal, len poukázal na diery v operačnom systéme a tým ukončil svoju vinu. Avšak všetko má háčik. Po spustení tejto stránky bol Mark obvinený, že ukradol nápad dvom bratom. Avšak ich obvinenia sa nikdy nepotvrdili a každá ich žaloba bola zamietnutá.

Dnes si Mark spokojne žije v Kalifornii a zarába na závisloti iných ľudí. Pozor ale tu sa nejedná o stovky, alebo o tisíce dolárov. Ale o milairady dolárov. Na Facebooku je viac ako 200 miliónov ľudí. Nemusí nikam chodiť, je doma za počítačom a zarába trošku. Jeho tím samozrejme tvoria nejaký ľudia, ale je ich strašne málo. Tvoria ho dvaja programátori a jeden finančný riaditeľ. Tento riaditeľ volá sa Eduardo Säverin dal základ pre túto firmu. Investoval na začiatok 1 000 amrických dolárov, potom 18 000. A dnes to zrejmé nosia v peňaženkách len tak pre zábavu.

Facebook stále expanduje a peniaze sa len tak sypú. Samozrejme nebolo to jednoduché a nie je to jednoduché sa starať o takúto firmu. Ale jedno je isté. Mark Zuckeberg spravil niečo nové, niečo cool. A samozrejme je si vedomý toho, že bude ešte lepší, pretože facebook je naozaj fenomén.

 

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.