Vitajte

Marihuana a diskusia?

06.06.2011 14:47

V poslednom období asi dosť otriaslo vyjadrenie predsedu vlády Richarda Sulíka, že chce zlegalizovať marihuanu na medicínske účely. Tento krok sa dá hodnotiť ako nie práve najšťastnejší,i keď je známe, že mariuhana má naozaj pozitívne vplyvy na niektoré choroby. Rovnako aj v parlamente to vyvolalo rôzne názory. Podľa ministra Uhliarika si používanie marihuany vyžaduje odbronú diskusiu s lekármi. Ako sám uviedol nevie si predstaviť, ako sa bude používať marihuana.

Ako uviedol máme morfín, ktorý je derivát. Stretli sme sa aj s názormi, že sa môže stať situácia, keď bude morfín zneužívaný. Avšak minister Uhliarik uviedol, že morfín je kontrolovaný. Naďalej sa stretávame s problémom: Pacient, ktorý bude mať predpísanú marihuanu si na balkóne zapáli cigaretu? Takéto niečo sa bude musieť doriešiť. Ďalšia otázka znie: Naozaj toto Slovenské zdravotníctvo potrebuje? Podľa vyjadrení doktorv je liekov dosť.

SaS bude tento svoj návrh presadzovať, ba dokonca žiadajú zrušenie trestu pre pacientov, ktorý budú mať marihuanu na medicínsky účel. Tak to znamená, že doktor môže predpísať marihuanu aj svojmu známemu.

Ak by sa marihuana nakoniec povolila, tak by sa Slovensko pridalo ku krajinám ako Kanada, Česko, Rakúsko.

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.