Vitajte

Majú absolventi šancu sa zamestnať

29.05.2011 12:04

 

Každý absolvent vysokej školy si kladie otázku, kde sa zamestnať. Len veľmi málo ľudí pracuje v obore, ktorý vyštudovali. Dnešné ukazovateľ však ukazuje, že nezamestnanosť absolventov je až 30%, čo je v podstate dosť. Je to tým, že je málo ponúk? Ani nie. Hlavný dôvod je najmä to, že firmy uprednostňujú skúsenejších odborníkov ako absloventa vysokej školy. Určite ďalšia vec je, že školy produkujú strašne veľa študentov a nie je toľko pracovných príležitostí.

Je to smutné, ale mladí ľudia sú v súčasnoti bez práce. Potom vyzerajú aj naše výsledky. Najhoršie sa majú absolventi stredných škôl bez maturity, teda odborné učilišťa. Tí nemajú moc na výber. Potom sa čudujme, že aj vzdelaní mladí ľudia chodia robiť radšej do zahraničia, ako robiť dom za nie moc veľký plat.

Riešenie? Ťažko nájsť vhodné riešenie na vzniknutú patovú situáciu. Možno by sa zišlo viac pracovných príležitostí,a le asi za všetko môže kríza, kde dôsledky cítime až dodnes. No uvidíme, či sa Slovensko spamätá. Politici tvrdia, že už je dávno za tým.

No neviem

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.