Vitajte

Grécka cesta

30.05.2011 15:04

Gréci a ich problémy sú jasné asi celému svetu. Začalo sa to už dávnejšie, ale dopad to má stále. Dokonca aj dnes sa o situácii Grécka vedú mnohé diskusie. Gréci sa dostali do problémov prakticky samy. Dôvodov je hneď niekoľko. Zbytočné vysoké príplatky, platy a samozrejme nehorázne vysoké dôchodky. Postupne sa peniaze zo štátneho rozpočtu strácali a prišli demonštrácie. Zrazu vláda nevedela, čo má robiť. Z Grécka zrazu bola bitevná plocha nespokojných občanov.

Čo teraz? No ako je známe Grécko je na tom veľmi zle. Jedna možnosť sú privatizácie, kde by Gréci mohli ziskať okolo 300 milónov eur. Ale to je jedno riešenie, ktoré Grécku moc nevonia. Riešenie je jasné, požičať si peniaze. Najlepšie bolo, keď my ako záchrancovia Grécka sme im mali požičať. Keď mám pravdu povedať som sa tomu smial. Gréci nemajú peniaze, tak potom z čoho budú chcieť vracať? Príklad Slovinsko. Nemajú peniaze na to, aby im vrátili a Slovinci odmietajú ďalšie požičať.

Atény sa spoliehajú na prísun peňazí vo výške 13,4 miliárd eur. Ak tie peniaze by náhodou neprišli, čo by sa potom stalo? To sa nedá ani predstaviť.

Každopádne budeme to sledovať, ako sa celá situácia okolo Grécka vyvinie.

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.