Vitajte

Federer proti Nadalovi

04.06.2011 10:21

Vo včerajšom semifinálovom dueli Roland Garros porazil Švajčiar Roger Federer Srba Novaka Djokoviča. Zverenec Slovenského trénera Mariána Vajdu sa zastavil na méte 43 neprehraných zápasov. Premožiteľa našiel až v Rogerovi, ktorý znova potvdril, že patrí medzi najlepších tenistov histórie. Bol to zaujímavý zápas plný krásnych výmen. Federer pôsobil pokojne, ba niekedy až chladnokrvne. Novak sa síce vyrovnal s tlakom, ktorý na neho bol, ale nestačilo to. Srb kazil ľahké loptičky a ani servis mu včera moc dobre nešiel. Roger pri svojich podaniach niekedy nedal vôbec šancu Novakovi. Djokovič preukázal svoj um a niekedy zasadil takí úder, že to bolo neuveriteľné.

Roger prehrával na sety, dokonca si všetci mysleli, že Djokovič sa stane novým mužom číslo 1. Ak by včera vyhral, tak sa usadí na prvé miesto v ATP. Bolo by to prvý krát za jeho profesionálnu kariéru. Novak dokázal celému svetu, že už teraz sa zaradil medzi najlepších tenistvo v súčasnosti. O víťazstve rozhodlo Rogerove eso za stavu 6:5. 

Vo finále ho čaká Nadal. Antukový kráľ, ktorý v semifnále zdolal Andyho Murraya. Títo dvaja borci sa strtli už niekoľkokrát a vždy to bolo tesné. Ako povedal sám Roger: Keď som bol svetovou jednotkou, tak som len vyhrával a vyhrával. Za dva roky som prehral asi desať zápasov, čo bolo fanstastické. A zrazu sa objavil Rafa, dlhé vlasy, tričko bez rukávov, pirátske nohavicy, obojručný bekend. Musel som si zvyknúť na novú situáciu, ale zvládol som to.

Ich finále na Roland Garros sa kľudne dá prirovnať k el clásico. Proti sebe nastúpia najlepší tenisti, ale s inou hrou. Roger hrá strašne rozumne a Nadal je ako pitbull. No bude to dobrý zápas!

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.