Vitajte

Chýba oddanosť?

02.06.2011 09:08

Problém, ktorý trápi Slovensko dosť dlho. Teda, aby som bol presný. Všetko to začalo tou tzv. Hospodárskou krízou. Firmy začali prepúšťať ľudí zo zamestnania. Teraz je taká doba, že si človek nájde len  ťažko nejakú dobrú prácu. Ale v čom je problém? Ponuka práce na trhu je dosť široká. Treba mať dobrú školu, známosti? Ľudí vyhadzujú aj bez dôvodu, najbežnejší dôvod je znižovanie stavov resp. šetrenie.

Podľa najnovších prieskumov chýba mladým ľuďom na Slovensku akási oddanosť resp. angažovanosť k zámestnávateľovi. Jednoducho povedané, ľudia sa nevedia stotožniť s cieľmi firmy. No tak to už je čo povedať, že zamestnávatelia si dávajú záležať na takýchto veciach. Väčšina ľudí majú aj dve zamestnania, aby dokázali uživť svoju rodinu, splatiť hypotéku a pod. Podľa prieskumu vysoko profesionálnych zamestnancov je na Slovensku iba 14%. Ale čo znamená vysoko profesionálny zamestnanec? Človek, ktorý denne trávi v práci 18 hodín? Ťažko povedať, čo pod týmto sa myslí.

Väčšina pracujúcich ľudí nie sú spokojný so svojimi platmi ako aj s nedostatkom výhod. Vadia im najviac nezmyselné načasy, ktoré nie sú tak dobre zaplatené.

Na Slovensku nikdy nebude vládnuť spokojnosť s ničím!!!

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.