Vitajte

Bill Gates, jav alebo normálny človek

27.05.2011 17:48

 

Narodil sa v roku 1955. Za každú jednotku dostal od rodičov 25 centov, čo nie je až tak moc, ale predsa to je motivujúce. Po tom ako zistil, že normálna základna  škola nie je pre neho, tak prestúpil na súkromnú Lakesidskú školu. A teraz pozor. ako 13 ročný chlapec navrhol svoj prvý softvérový projekt, ktorý mal názov Tic - Tac - Toe. A pozor nemali ani monitor, len klávesnicu myš a tlačiareň. Túto hru hral spolu so svojimi kamarátmi proti počítaču. Každý ťah naťukali do klávesnice a potom to hneď vytlačili a pozerali, čo teraz. malého Billa fascinovala tlačiareň a samozrejme počítačový svet. Ako prvý nápad mu napadol, že napíše program Basic.

V roku 1975, teeda 20 rokov po svojom narodení založil spolu so svokím kamarátom firmu Microsoft, ktorá je dnes najväčšou počítačovou firmou na svete. Bill začínal veľmi jednoducho, ale za to veľmi skúsene. Na trh prichádzali nové firmy, ako napr. Apple. Bill sa ich snažil prehovoriť, aby spolu získali licenciu. Ale podmienkou bolo, že Bill bude mať určité percento z každého predaného počítača. Firma IBM v roku 1980 poprosila Microsoft, aby im vymyslela nejaký operačný sytsém. A tak vznikol MS - DOS. Tento systém bol najlacnejší na trhu a to ho robilo dobrý. To bol začiatok génia Billa Gatesa.

Postupom času prišli ďlašie projekty a z Billa Gatesa sa stal miliardár. Ako 31 ročný už ním bol. Oženil sa jednuo z pracovníčok jeho firmy a majú spolu dve deti. Jeho majetok sa dnes odhaduje zhruba na 45,6 miliárd dolárov. Založil si svoju nadáciu, dal peniaze na vývoj liekov proti AIDS, malárie.

No čo povedať na záver? Byť takýto frajer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.