Vitajte

Ach tie naše platy

29.05.2011 11:45

Na Slovensku asi nič tak netrápi  ľudí ako platy, ktoré nezodpovedajú odvedenej práci.  Najnovšie sme sa to dozvedeli od zdravotných sestier, ktoré uskutočnili svoju demonštráciu. No a výsledok? Predseda vlády Richard Sulík si zobral ich požiadavky povedal im, že sa určite tomu budú venovať. No však predsa musel niečo povedať. No a vrchol bol asi to, že na spoločnej porade, ktorá bola organizovaná na úrade vlády nebol jedne človek, ktorého sa to všetko týkalo. Minister Zdravotníctva sa jednoducho zdvihol a odišiel odtiaľ. Mal prácu. No ktovie, čo bolo tak dôležité, ako nespokojnosť jeho ovečiek.

Čo žiadali? no čo asi. Zvýšenie platov. Jedna sestrička pekne prezentovala svoj zárobok. Ako sama tvrdila, po 30 ročnej praxi zarába 450 eur. Čo si myslím, že je dosť málo. Napr. taký učiteľ má po 15 rokoch učenia plat 700 eur. To je rozdiel nie? Otázka je, čo dosiahnú touto svojou demonštráciou. Podľa najnovších výskumov najviac zarábajú absolventi Farmácie, kde sa pohybujú platy od 1 000 eur a vyššie. Na druhom konci rebríčka sa nachádzajú média, kde si človek príde na 766 eur.

Podľa prieskumov, najmenšiu šancu na uplatnenie v zamestnaní majú absolventi poľnohospodárskej univerzity. No niečo na tom bude. Takí Právnici sa majú dobre, IT-čkari ešte lepšie. Takže neváhajme a učme sa robiť s počítačom.

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.